Το 2001-2003 μετά από συζητήσεις και σχεδιασμούς με την εταιρεία κατασκευής εμφυτεύσιμου ορθοπαιδικού υλικού, Swisspine, στην Αθήνα και Νότιο Αφρική σχεδιάστηκε και παράχθηκε το πολυαξονικό άγκιστρο, που απόκτησε και παγκόσμια πατέντα. Για πρώτη φορά παγκόσμια σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν άγκιστρα (hooks) πολυαξονικά για την σύνδεση ράβδου και αγκίστρων. Τα άγκιστρα είχαν πλήρη σειρά για εφαρμογή υποπετάλια, εγκάρσιας απόφυσης και υποπετάλια, στη θωρακική και οσφυϊκή σπονδυλική στήλη. Η εταιρεία για να τιμήσει την ιδέα και τον σχεδιασμό του Κ. Ζαχαρίου ονόμασε την νέα αυτή σειρά ‘’KΖ-Series’’. Το νέο αυτό υλικό το χρησιμοποιήσαμε και εμείς στο Τμήμα Σκολίωσης & Σπονδυλικής Στήλης στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Επί Διευθύνσεως του Κ. Ζαχαρίου, το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πλούσιο έργο και την προσφορά της κλινικής , που απετέλεσε κέντρο αναφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας υψηλή χειρουργική με μοντέρνες μεθόδους και υλικά, αναβαθμίζει την μέχρι τότε λειτουργούσα Μονάδα, ενταγμένη σε γενικό ορθοπαιδικό Τμήμα σε πλήρες αυτόνομο Τμήμα (Κλινική)
Η ευαισθησία και η επιθυμία του για επιμόρφωση-εκπαίδευση στο εξωτερικό και προώθηση των νέων γιατρών ανάλαβε την υποτροφία για Έλληνα νέο Ορθοπαιδικό μέσω ΤΠΣΣ για το ESDS Traveling Fellowship (1998). Έχει καθιερώσει πριν από μια δεκαετία, που δίνονται κάθε χρόνο, τα δύο βραβεία ‘’Βίκυ Ζαχαρίου’’ που απονέμεται στη καλύτερη εργασία που αφορά τη σπονδυλική Στήλη και την υποτροφία ‘’Δημήτρης Μανιός’’ που απονέμεται στο καλύτερο νέο γιατρό που παρουσιάζει μελέτη ή εργασία, στα συνέδρια του Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης, στα συνέδρια της ΕΕΧΟΤ, και της Ορθοπαιδικής Εταιρείας Κύπρου.
Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων ορθοπαιδικών που ασχολούνται σήμερα, με την χειρουργική της ΣΣ στη χώρα μας, υπήρξαν μαθητές του.
Πλούσια η δράση του σε κλινικές και πειραματικές, μελέτες. Πέραν των πεντακοσίων εργασιών, διαλέξεων, εργασιών, κλπ. έχει παρουσιάσει σε πολλά αμφιθέατρα του εξωτερικού και της Ελλάδας . Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος των μεγαλύτερων επιστημονικών εταιρειών της Σπονδυλικής Στήλης στον κόσμο.